Kerstmis

Kerstavond
Wauw, mag ik even iedereen bedanken voor deze mooie kerst!!! Zonder jullie had ik nooit zo’n fijne kerst mogen vieren! Wat ziet deze kerst er anders uit dan voorgaande jaren!
Kerstavond is de leukste avond van het jaar, althans dat vind ik. Kerst is echt mijn guilty pleasure! Ik hou er gewoon van! Familie, lichtjes, kaarsjes, gezelligheid, samenhorigheid, feelgood muziek/films en ga zo maar door….
We hebben ons dit jaar zelfs mooi aangekleed en kalkte ik er zelfs make-up op. Jaren geen make-up meer gedragen terwijl ik vroeger niet eens de deur uit ging zonder….
Kerstavond betekend dus gezelligheid met ons hele gezin (mijn ouders, zusje’s gezin en mijn gezin) heerlijk borrelen met natuurlijk heerlijke hapjes…. We zijn en blijven een bourgondisch gezin 😉
Voorgaande jaren hielden we het bij mij thuis omdat daar een bed  in de woonkamer staat. Dit jaar mocht dat niet…. Je mag max. 3 gasten boven de 12 jaar over de vloer hebben. Dus kerstavond vierden we bij mijn ouders. Al onze kinderen zijn nog onder de 12 dus mijn zusje, haar man en ik tellen voor 3 personen dus we vierde het bij mijn ouders.
Eenmaal aangekomen met mijn scootmobiel bij mijn ouders had ik weer flink last van altijd diezelfde zeurende K-spier in mijn nek/schouder. Mijn zwager was zo lief om even met mij op en neer naar mijn huis te gaan om wat goede pijnstillers thuis op te halen. Daarna ben ik even op de bank bij mijn ouders met mijn speciale hoofdkussen gaan liggen en de pijn zwakte snel af.
Na een kopje thee was het dan eindelijk tijd om te borrelen, en ja ik deed mee!!! Ik speelde zelfs KeerOpKeer mee aan de eettafel terwijl dit mij juist altijd zoveel hersenmist gaf…. En als kers op de taart won ik ook nog! YEAHHH!!! Dit jaar was ik de Christmas Eve Queen ♥.
Ik had van het mantelzorgcompliment van de gemeente voor mijn moeder en zusje een heerlijk verwenpakketje kunnen geven: Woodwick setje, 2 Rituals doucheschuims en een heerlijke chocoladepakket van La Differenza. Dit hadden ze natuurlijk ook dik verdiend na zo’n enerverende jaar!
De kids mochten bij opa en oma slapen en ik ben na tienen naar huis gegaan op de scootmobiel, aansluitend de doggies uitgelaten en daarna nog even een serie gekeken zodat mijn slaapmedicatie in gingen werken. Wat een heerlijke avond was dit! Zoveel gelachen en lol gehad en zelfs een leuk kerstpakket gekregen met een heerlijke stol en een heerlijk geurende knisperende kaars (Woodwick). Ik ben super voldaan in slaap gevallen.

Eerste kerstavond
Na heel veel rust en slapen werd ik om 17:00 opgehaald om te gaan gourmetten. Wederom zat die stomme spier erg dwars en moest ik tussen de baksels gaan liggen op de bank. Op een gegeven moment zakte de pijn wat na verschillende pijn medicaties.
Na het gourmetten hebben we weer dobbelspelletjes gespeeld… ik kan me echt niet meer herinneren wanneer ik zoveel lol heb gehad! We pieste (zowat) al proestend van het lachen in onze broek. Wauw, ik ben even vergeten hoe fijn alles kan zijn, hoeveel lol je kan hebben, ik kan me niet indenken dat iemand intenser genoot op dat moment dan ik.
Rond 21:00 (?) werden we thuis gebracht. Mijn zwager en Sara legde Roos en Denn op bed en ik liet de honden snel uit op de scoot en kon daarna mijn bed in. Superfijn dat ze mij daarbij hielpen. Wat voel ik mij gezegend na deze mooie dagen!

Tweede kerstdag
Vandaag zijn we heerlijk met zijn drietjes thuis. Na heerlijk verse croissantjes en sap hebben we een kerstfilm opgezet. Als lunch heb ik pannenkoeken gebakken omdat de kids daar zo dol op zijn! Daarna moest ik even bijkomen onder het genot van nog een kerstfilm, het is tenslotte kerst 😉 Daarna hadden we zin om uit te waaien dus kozen we ervoor om een rondje Melkweg te gaan doen met de doggies (Akela & Abby)…. Dit kan wel een jaar geleden zijn dat ik dit rondje kon maken op de scootmobiel.
Heerlijk fris even uitwaaien en genieten van de weiden. Roos op de step, Denn op de fiets en ik op de scoot. Op en top genieten!
En straks gaan we heerlijk (vegan) gourmetten van de restjes van gisteren….

Ik had dit nooit durven dromen…. Zoveel mooie momenten gehad deze kerst … ik voel me gezegend…. Gezegend dat die operatie mij gegund is geweest en dat we samen kerst konden en mogen doorbrengen…. Met zijn allen… compleet…. In deze gekke Corona tijd…. Deze kerst zal ik nooit meer vergeten ♥ Dankbaar voor zo’n mooie kerst!

Warme kerstgroet,

Zebramama

Doneer jij ook?

De operatie die het leven van Ilona gaat redden kan alleen plaatsvinden in Barcelona.
Dit kost € 130.000.
Maar wordt niet vergoed.
Doneer jij ook om het leven van Ilona te redden?
Natuurlijk doneer ik ook!

Stichting Toekomst voor Ilona
Hofmeesterij 15
6852 NA Huissen

KvK nummer 78341833

IBAN NL09 RABO 0356 9485 44

+31 6 82738896

info@toekomstvoorilona.nl

Deze site is gemaakt
door Frank Los
Privacyverklaring
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram