Nog meer genietmomentjes

De pindakaaspikkers
Waar ik ook van kan genieten zijn de vogeltjes die aan en af vliegen naar de pindakaaspot voor het raam beneden. Vorig jaar waren het voornamelijk mussen, eerst papa en mama en later kwamen ze met het hele gezin langs. Supermooi om te zien. Dit jaar zijn het voornamelijk koolmeesjes.
En soms komen de grotere vogels, de kraaien, kauwen en Vlaamse gaaien alleen die proberen de potjes uit het huisje te trekken dus dat is minder leuk omdat er al een paar potten kapot zijn gevallen. Dus daarom heb ik het potje nu ook maar met extra touwtjes vast gezet zodat de potten niet meer kunnen vallen.
Wist je dat de kleinere vogeltjes veel stoerder zijn dan die grote? De kleintjes vliegen direct naar het doelwit maar die grote landen eerst ergens op de schutting, kijken tig keer om zich heen en huppen dan steeds meer richting de pot maar o wee als er beweging in de buurt is… dan vliegen ze direct weg.
Ook zijn die kleintjes brutaler, als er al een vogeltje aan het eten is landen ze gewoon op de rug van het etende vogeltje zodat die eraf valt en dan kan het aangevlogen vogeltje eten. Donderstralen, hahahaha.
Ik heb zelfs een keer een muisje gespot in de pot… prachtig om te zien. Toen ik daar een foto van wilde maken schrok hij en viel hij uit de pot in de planten, gelukkig was hij daarna nergens te bekennen en zal het wel goed gekomen zijn.

Onze prachtige natuur
Wat ik ook echt puur genieten vind is de natuur en de veranderingen in de seizoenen. Ik ga 1 tot 3 keer per dag 10 minuten met de scootmobiel de hondjes uitlaten (afhankelijk of mijn hulp overdag of mijn avond hulp ze uitlaten). Dat zijn mijn momenten buiten de muren.
Ik rij dat echt door prachtige natuur. En als ik geluk heb kom ik daar een ree of een egel tegen of zie ik een mooie zonsopkomst.
De lente brengt mooi groen met zich mee, de natuur ontwaakt, alles raakt in de knop en de eenden zitten weer achter elkaar aan. De zomer geeft vaak mooie zonsopkomsten en prachtige krekelgeluiden. Er zijn heel veel verschillende bloemen in allerlei tinten en sommige veranderen in pluis of blaasbloemen. De herfst is by far mijn favoriete seizoen. De natuur krijgt dan prachtige kleurschakeringen, groen, geel, rood, bruin en overal schieten mooie paddenstoelen uit de grond. De warmte wordt verdreven door heerlijke frisse briesjes. En als ik geluk heb kan ik zo’n mooie mist over de grond zien of dat er dauw op de spinnenwebben zitten. Ja, dat vind ik echt prachtig! De winter kan ook mooie landschappen geven. Ik ben tegenwoordig gefascineerd geraakt door de vertakkingen van kale bomen. Waarom? Geen idee maar ik vind het wat hebben. Vooral als de maan er doorheen schijnt. Een ijzig landschap of een landschap onder een sneeuwdek vind ik natuurlijk ook prachtig om te zien.
Heel soms zet ik met het uitlaten de scootmobiel bewust even stil om alles goed tot me te nemen, te genieten van de geluiden die er zijn, de bewegingen van de dieren te zien of schilderachtige landschap taferelen  te zien. 


 

Doneer jij ook?

De operatie die het leven van Ilona gaat redden kan alleen plaatsvinden in Barcelona.
Dit kost € 130.000.
Maar wordt niet vergoed.
Doneer jij ook om het leven van Ilona te redden?
Natuurlijk doneer ik ook!

Stichting Toekomst voor Ilona
Hofmeesterij 15
6852 NA Huissen

KvK nummer 78341833

IBAN NL09 RABO 0356 9485 44

+31 6 82738896

info@toekomstvoorilona.nl

Deze site is gemaakt
door Frank Los
Privacyverklaring
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram