VEILIG EN SUPER-DE-LUXE DOUCHEN

Het is alweer eventjes geleden dat  het mij lukte om een nieuw blog te schrijven. Het is de afgelopen tijd een gekkenhuis geweest. Feestdagen, veel medisch geneuzel en een badkamerrenovatie!

Vandaag wil ik het over deze badkamerrenovatie hebben. In de eerstvolgende blog lezen jullie alles over het medische geneuzel van afgelopen weken… Blijven jullie erbij?

Weet je nog dat ik in een blog heb aangegeven dat de gemeente weinig kan betekenen om de badkamer veilig te maken? Toen Harold Kuipers dit ter oren kwam pakte hij razendsnel de telefoon en belde mijn vader die hij van het klussen van vroeger kent…
Harold heeft tijdens de crowdfunding al ontzettend veel voor ons betekend en nu wilde hij snel naar onze badkamer kijken. Zo gezegd, zo gedaan. Hij kwam langs om te kijken wat hij voor ons zou kunnen betekenen. Ondertussen belde de dochter van Harold, Gaby, al hun vaste leveranciers en vertelde ons verhaal. Ze kreeg heel veel materialen gedoneerd. En dat in deze crisis!!! Ik sta er nog perplex van!

Ik geloof een dag later, of misschien 2 dagen later kwam Harold samen met Gaby langs om te vertellen wat ze bedacht hadden. Speedy Gonzalis is er niks bij…(je weet wel die van “Ariba… Ariba, André… André”, of niet 😉)
Ze hadden zelfs een mooie tekening gemaakt met een te gekke indeling van de gehele badkamer…. Huh??? Een complete badkamer niet enkel de doucheruimte??? Say what??? Pinch me…. Ja echt de hele badkamer!
Ze hadden verschillende kleuren Fibo panelen bij zich. Een supermooie kleurensamenstelling…. Een donkere houtskleur en een off-white achtige kleur is het geworden, bedacht door Gaby (En later zegt ze dat ze niet van de kleuren is, nou deze nailde ze!).
Diezelfde week kwam ze met een heleboel zware extra stroeve vloertegels en de 2 kleuren Fibo platen bij mij thuis. Mijn keuze vloertegel werd Clay. Klei it is!!

Onze badkamer is inpandig (dus zonder raam en met een gebrekkige luchtafvoer) waardoor deze ontzettend gevoelig is voor schimmels. En ik ben weer gevoelig voor schimmels, mijn lichaam uit dat in flinke benauwdheid veroorzaakt door MCAS.
Het mooie van Fibo panelen is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn, ongevoelig voor schimmels en schoonmaken hoeft enkel met water (goed voor mij en de natuur). Dit is letterlijk en figuurlijk een verademing!  Mijn longen zijn gevoelig voor alles wat in de lucht zit.
Het plafond is verlaagd en voorzien van spotjes. Daarnaast hebben ze luchtafvoer ook flink aangepast! Er zijn nu 2 afvoerpunten met grote buizen en een flinke motor. Voorheen kwamen de kookgeurtjes van de keuken de badkamer in. Dit mysterie is ook ontrafeld: na het doorbreken van de leidingschacht zagen ze dat er gewoon een heel stuk pijp miste….

Het toilet en de opklapbare douchestoel (met armleuningen) hebben ze op de geadviseerde hoogte van de ergotherapeut en fysiotherapeute gehangen en het badkamermeubel zo hoog als mijn hoogste aanrecht (wat voor mij een fijne hoogte is).
Het regent ook gewoon nu in onze badkamer!!! Lekker hoor zo’n regendouche!!! Hiervoor hebben ze de diameter van de waterleidingen aangepast zodat het niet miezert maar gewoon echt regent 😊
En dan heb ik het nog niet eens over die fantastische spiegel gehad… met licht erin, temperatuurmeter, datum, tijd en een rondje met vergroting….
We hebben nu zelfs een badkamermeubel met lades, voor het eerst in mijn leven gewoon! Fijn, nu hoeven we nooit meer vluchtig nat en koud de overloop op te “rennen” wanneer we weer eens een handdoek of washandje zijn vergeten… Kortom die badkamer is nu niet alleen superveilig maar ook super-de-luxe!!! En ook nog eens helemaal ingericht voor de toekomst…. Er is overal plek om beugels op te hangen voor met de tijd…..
Oh ja en last but not least: Als geheimpje van Harold en mijn vader is een mooie stoere schuifdeur van steigerhout en betontriplex gemaakt. Echt vet cool! Die lieverds ♥♥

14 Januari was het dan zover! Ik heb thuis heerlijk en veilig gedoucht…. Ohhhh en ik kan je zeggen dat ik echt super genoten heb!

MAG IK EEN DIKKE SHOUTOUT GEVEN AAN HAROLD KUIPERS, ZIJN DOCHTER GABY EN ZIJN FANTASTISCHE TEAM!!!! WOORDEN SCHIETEN TEKORT, WAT BEN IK JULLIE DANKBAAR!!! JULLIE HARTEN ZIJN NIET VAN GOUD, NIET VAN PLATINA MAAR VAN DIAMANT ♥♥♥

Badkamer voor & tijdens de renovatie:

Doneer jij ook?

De operatie die het leven van Ilona gaat redden kan alleen plaatsvinden in Barcelona.
Dit kost € 130.000.
Maar wordt niet vergoed.
Doneer jij ook om het leven van Ilona te redden?
Natuurlijk doneer ik ook!

Stichting Toekomst voor Ilona
Hofmeesterij 15
6852 NA Huissen

KvK nummer 78341833

IBAN NL09 RABO 0356 9485 44

+31 6 82738896

info@toekomstvoorilona.nl

Deze site is gemaakt
door Frank Los
Privacyverklaring
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram