Verleden | Heden | Toekomst

Wat voor de wereldbevolking een jaar was dat werd gedomineerd door corona, was dit ONS jaar. Het OMSLAGPUNT-jaar…..en daar ben ik ontzettend dankbaar voor!

Vlucht door 2020
Nadat al snel duidelijk werd dat Plan A (operatie door Prof. dr. Wilco C. Peul) nog een eeuwigheid op zich zou laten wachten zijn we overgeschakeld naar Plan B: crowdfunden om de oh zo noodzakelijke operatie door Dr. Gilete te laten doen.
Uit wanhoop is dit plan ontstaan want ik ging hard achteruit en had steeds meer hulp nodig bij de zorg van mijn kinderen. Ik snakte steeds meer naar adem en had meerdere keren per dag last van flinke MCAS aanvallen (https://en.wikipedia.org/wiki/Mast_cell_activation_syndrome). Hoe kon ik daarnaast nog voor mijn kinderen blijven zorgen? De situatie werd nijpender.
25 mei 2020, een dag uit mijn donker bestaan, waar enkel nog mijn kids en doggies lichtpuntjes gaven, plaatste ik een oproep op Facebook;
Ik ben op zoek naar creatieve, organisatorische, commerciële en/of communicatief sterke mensen die mij mijn leven willen helpen redden.
Dat was DE dag. Ik werd overspoeld door lieve berichtjes. Die dag veranderde mijn leven, ons leven, ik voelde onwijs veel warmte en liefde.
Een fantastisch team mensen vormde om ons heen en binnen no time was de stichting opgestart en op 7 augustus was het zover. De crowdfunding ging van start. Door zoveel lieve mensen, bedrijven, acties en media waren we er binnen NO TIME… 
In Huissen en omstreken voelden we samenhorigheid,. Ik kan niet met een pen (uhhh toetsenbord) omschrijven hoe fijn dit voelde. Alles om ons heen gloeide van warmte en liefde in deze bijzondere tijd waar de wereld in verkeerde.
27 september was de dag dat we ons doel behaalden. Wat een euforie! WE DID IT TOGETHER!!! Samen sterk!
In eerste instantie zou het nog een tijdje duren voor ik aan de beurt zou zijn in Teknon, Barcelona maar omdat iemand uitviel konden wij 20 oktober al afreizen en ben ik 26 oktober geopereerd.
Na een diep dal klom ik al heel snel naar boven en kon ik al binnen 3 weken meer dan dat ik in heel 2020 kon. Wie had dit verwacht?!? De handen van Dr. Gilete en zijn team zijn gewoon magisch!
Ik mocht eerder dan verwacht al naar het zorghotel en ging ook eerder naar huis.
Op vrijdag 13 november vlogen we met een reguliere vlucht naar huis, wel met ambulancevervoer naar vliegveld Barcelona en ook weer met ambulancevervoer van Schiphol naar huis. Maar alle drie de uren in het vliegtuig heb ik gewoon gezeten en ik moet je zeggen dat het mij echt mee is gevallen.
Ook thuis ging alles vlotjes, thuiszorg heb ik maar een paar dagen nodig gehad. De kids waren binnen 4 weken ook weer bijna volledig thuis en de hondjes nog eerder.

Fysiotherapie is inmiddels gestart en daarmee werken we langzaam maar zeker aan herstel.
Omdat ik eigenlijk al echt weer veel doe merk ik wel dat mijn lichaam nog wel veel rust nodig heeft. Die pak ik dan ook in de ochtend. Ik heb nog dove bovenbenen en vandaag had ik nog een afspraak in het Radboud vanwege (ontstekings-)klachten in mijn borsten, waarop ik tijdens de 10 uur durende operatie heb gelegen.
Het enige wat mij nog echt nekt is een spier in mijn nek. Als die ettert moet ik gaan liggen of hopen dat de pijnstillers gaan werken. Dat is nog wel een dingetje waarvan ik hoop dat dat volgend jaar weg trekt. Ik had dit al voor de operatie, alleen nu is het in sterkere mate aanwezig.

Wat heb ik toch genoten met kerst! Dit had ik vorig jaar niet durven dromen…. En al zo snel na de operatie! Dit belooft veel goeds voor 2021!
En nu is het jaar al bijna voorbij… 2020 zal plaats gaan maken voor 2021.

In de glazen bol van 2021
Ook volgend jaar wordt ONS jaar! Het jaar zal in teken staan voor hervorming van ons gezin. Meer echt tijd samen en aandacht voor elkaar. Niet zoveel beeldschermpjes kijken maar herinneringen maken!
Er zullen aanpassingen moeten komen in huis met het oog voor de toekomst. (H)EDS is progressief dus we moeten ons leven/huis daarop gaan aanpassen.
Onze badkamer veilig maken voor de toekomst wordt mede mogelijk gemaakt door Harold Kuipers en zijn vaste leveranciers. Meer dan veilig zelfs… Het wordt een compleet nieuwe badkamer met oog op de toekomst… Overal plaats voor beugels, stroeve vloertegels en er komt een zitje in de douche.
De dochter van Harold, Gaby, noemde het zo mooi dat ze een dagje bezig is geweest met: “lullen voor spullen”. Wat een lieverds.
4 januari gaat Harold met zijn team al beginnen…. miep miep… dat is snel geregeld. Woorden schieten tekort.
Ergens in januari krijg ik een passing voor een elektrisch kantelbare rolstoel. Hopelijk is deze direct goed en kan ik met mijn kids weer lekker op pad. Er is een nieuwe speeltuin in de buurt en niet ver van ons huis is een kinderboerderij… hoe geweldig is het om weer met Roos en Denn daar naar toe te kunnen gaan. Ik kijk er echt naar uit!
Mijn slaapkamer wordt aangepast, ik verruil mijn grote hemelbed voor een kleinere en er komt een bureau in te staan. Mijn verlangen naar zelf kleding maken is weer compleet aangewakkerd dus dat wil ik ook weer oppakken. De naaispullen op zolder zullen na 10 jaar weer eens afgestoft moeten worden.
Naar verwachting wordt in maart onze bank geleverd. Dan zal onze woonkamer ook een echte gezinswoonkamer worden i.p.v. half woonkamer/half ziekenhuiskamer. Voor ons is dat een mijlpaal. Een closure van akeligheid, een start van cosy gezinsleven.
Ook hoop ik dat ik in 2021 meer met mijn kids samen kan bakken/koken, niet alleen voor onszelf maar ook voor mensen die dat zelf niet kunnen of waar het meer dan welkom is.
Eén jaar lang mag ik niet meer dan 2 kg tillen maar daarna hoop ik zover te zijn dat ik weer fosterhondjes kan gaan opvangen. De kids vragen er regelmatig om maar zover zijn we nog niet. Ik hoop dat dat eind volgend jaar weer gaat lukken.
Kortom de glazen bol voor 2021 is ons goedgezind.

Ik wens iedereen een hele gezellige jaarwisseling (in een klein gezelschap). En natuurlijk een fijn, warm, liefdevol maar bovenal een gezond 2021!!!

Doneer jij ook?

De operatie die het leven van Ilona gaat redden kan alleen plaatsvinden in Barcelona.
Dit kost € 130.000.
Maar wordt niet vergoed.
Doneer jij ook om het leven van Ilona te redden?
Natuurlijk doneer ik ook!

Stichting Toekomst voor Ilona
Hofmeesterij 15
6852 NA Huissen

KvK nummer 78341833

IBAN NL09 RABO 0356 9485 44

+31 6 82738896

info@toekomstvoorilona.nl

Deze site is gemaakt
door Frank Los
Privacyverklaring
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram